Hypnotherapie

Hypnotherapie

Hypnotherapie eng? Nee joh!

Je bent vaker ‘onder hypnose’ dan je denkt! Als je opgaat in dat ene boek of een spannende film, of je bent aan het dagdromen. Dit zijn vormen van 'trance' waarin je focust op een ding. Zoiets wordt ook wel een spontane trance genoemd. Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt tijdens de sessie. Je bent dan helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk. Zo ontstaat er ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent.


Onbewust speelt er meer af dan je denkt

Een groot deel van het lichamelijk en psychisch functioneren, wordt door het onderbewuste gestuurd. Autonome systemen zoals ademhaling, bloeddruk en spijsvertering functioneren zonder dat je er bij na hoeft te denken. Sterker nog, met je bewuste gedachten ben je meestal niet eens in staat deze systemen te beïnvloeden. Bij psychische problemen speelt zich meer af op onbewust niveau dan op bewust niveau. Neem bijvoorbeeld spinnenangst. Je weet rationeel dat je niet bang hoeft te zijn, maar als je een spin ziet, krijg je plotseling een oncontroleerbare, panische angst.


We werken met meditatieve ontspanning om het onderbewuste aan te spreken. Op dit niveau kunnen vele lichte psychische en psychosomatische klachten behandeld worden en kan traumaverwerking plaatsvinden.Hypnotherapie

leer met aandacht en op open wijze naar jezelf te kijken

hypnotherapie