Familieopstellingen

Familieopstellingen

"In contact met familie of mensen voel ik boosheid,

verdriet of neerslachtigheid, hoe kan dat?"


Familieopstellingen: iedere familie kent zijn eigen dynamiek

Het is een prachtige methode -ontwikkeld door Bert Hellinger- en wordt inmiddels in heel Nederland tijdens workshops en in individuele sessies ingezet om een antwoord te krijgen op levensvragen.


Jij behoort tot een gezin, jouw gezin van oorsprong waarin je geboren bent. Dat gezin maakt op zijn beurt deel uit van een familie. Je bent erin opgegroeid of je hebt ze juist door omstandigheden nooit of slechts gedeeltelijk gekend.

Misschien heb je zelf ook een gezin, je leeft alleen of met een partner, je hebt al of niet kinderen. In alle gevallen spreken we van een familiesysteem.


Iedere familie kent een eigen dynamiek. Er is een sterke onderlinge band, ongeacht of de familieleden dat ook zo voelen. Binnen gezinnen kunnen allerlei emotionele lasten worden ervaren. Sommigen daarvan zijn, meestal onbewust, van generatie op generatie doorgegeven. Dit kan het verloop van je leven sterk beïnvloeden.


Een opstelling kan op een ontroerende en vaak wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die daar aan ten grondslag liggen en die vaak al vele jaren doorgegeven zijn van generatie op generatie.


Individuele sessie

De verborgen dynamiek van jouw familiesysteem kan ook zichtbaar worden tijdens een individuele sessie. Bijvoorbeeld met behulp van  poppetjes of andere symbolen, stellen we jouw gezin of familie op, zodat die onbewuste dynamiek zichtbaar en voelbaar wordt.

Van hieruit kun je inzichten krijgen die je helpen bij een   

herordening. En laat je de last die er kan zijn, achter je.


Wanneer een familieopstelling

  • Waarom kan ik in het leven mijn eigen plek niet vinden en innemen?
  • In contact met familie of mensen voel ik boosheid, verdriet of neerslachtigheid, hoe kan dat?
  • Waarom voel ik mij vaak eenzaam of alleen en mis ik verbinding met de mensen om mij heen?
  • Iemand in mijn familie is overleden en hier mag niet om worden gerouwd
  • Iemand is verstoten of uitgesloten en hierover praten is taboeFamilieopstellingen

kijk met aandacht en op open wijze naar jezelf en je omgeving

familieopstellingen