Voice Dialogue

Voice Dialogue

"Waarom reageer ik toch altijd zo typisch?"


Kom erachter door je verschillende persoonlijkheden aan het woord te laten.


Het 'stemmen dialoog' is een verrassende, avontuurlijke en niet oordelende methode die vaak leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten. Het leert je jezelf beter te begrijpen waardoor je keuzevrijheid vergroot.


Bij deze therapie vorm wordt voor de behandeling gebruik gemaakt van persoonlijkheidsdelen. Als kind zijn wij puur, onbevangen en volledig authentiek. Beïnvloedt door opvoeding en ervaringen in ons verdere leven, ontwikkelen wij persoonlijkheidsdelen waardoor wij in situaties op een bepaalde manier handelen.


Vaak zijn wij ons niet eens bewust van deze verschillende delen.

Maar als je goed oplet, hoor je regelmatig een stemmetje in je hoofd die ergens iets van vindt.

Met deze therapievorm zul je je verplaatsen in je eigen persoonlijkheidsdelen, waardoor je bewust wordt van je handelingen en denkwijzen.


Voorbeelden van persoonlijkheidsdelen bij Voice Dialogue:


De Drammer

Een sterke drammer helpt je absoluut om succes te hebben in de wereld. Hij kan je ook migraine, rugpijn, of op termijn zelfs een hartaanval bezorgen.

Luister je naar deze stem, dan vertelt hij je precies wat je nog moet doen.


Vraag eens aan jezelf:

Hoe ziet jouw lijst van onafgemaakte klussen er uit?

De bedden zijn niet opgemaakt, je hebt dat ene stuk nog niet geschreven, de surprise van je kind nog niet af, het onkruid in de tuin , de kraan lekt…

Dit deel is er verzot op om onze rust of koffie/thee-momentjes te verstoren met een hele waslijst aan taken.

Voordeel: hij zorgt er voor dat de klus wordt geklaard.

Drammers worden meestal erg gewaardeerd, want het is natuurlijk heel fijn als iemand zo hard werkt...tot hij je helemaal heeft uitgeput...


Criticus

"Ik ben gewoon niet goed genoeg!"

De criticus staat altijd klaar om ons te wijzen op onze onvolkomenheden en mislukkingen.

Deze stem heeft altijd kritiek op ons. Op een of andere manier weet hij altijd onze zwakke plek te vinden en begrijpt hij heel goed hoe hij ons kan neersabelen.

Dat we stom zijn, we onvoldoende zijn opgeleid, dat we onaantrekkelijk zijn, egoïstisch, minder goed dan andere mensen, te agressief, geen goede moeder, slechte zoon... De criticus doet er altijd een schepje bovenop.

Niets ontsnapt aan zijn aandacht. De criticus staat altijd klaar om ons te wijzen op onze onvolkomenheden en mislukkingen. Hij onthoudt elk negatief detail als we een foutje hebben gemaakt tijdens de presentatie op ons werk.


De autonome 'ik'

Dit deel is niet afhankelijk van de waardering van anderen. Deze subpersoon kan prima grenzen stellen en nee zeggen, zonder zich daarover schuldig te voelen. Hij houdt het zakelijk en realistisch. Vertoont assertief gedrag.


Wil jij jezelf ook ontmoeten?

Maak een afspraak en neem al je delen mee!


PS: Je hebt meer delen dan je denkt.

Zo kun je tijdens een sessie ook je perfectionist ontmoeten, je luie deel, je innerlijke kind, je krachtige ik, de gevoelige ik, je sloddervos en nog veel meer.
Voice Dialogue


Wil jij jezelf ook ontmoeten?

Voice Dialogue